Audi gaat in Duitse alliantie BMW en Daimler

De autofabrikanten werken gezamenlijk aan autonome auto's. 

De Duitse automaker Audi gaat een samenwerking aan met BMW en Daimler voor de ontwikkeling van autonome auto's. De fabrikant zal dat bekendmaken tijdens de autoshow IAA in Frankfurt in september. Dit meldt het Duitse Wirtschafswoche. BMW en Daimler hebben eerder dit jaar al de handen ineengeslagen op het gebied van autonoom rijden. Ze hopen in 2025 de eerste producten op de markt te brengen. Daarbij gaat het om rijassistentiesystemen voor sterk geautomatiseerd rijden op de snelweg en voor geautomatiseerd parkeren. 

Audi sluit zich nu aan bij de Duitse alliantie, terwijl moederbedrijf Volkswagen al samenwerkt met de Amerikaanse fabrikant Ford op het gebied van elektrisch en autonoom rijden.

Volkswagen neemt een belang van 445 miljoen euro in Argo AI, een Ford-dochter die onderzoek doet naar autonoom rijden, waarbij VW nog 2,3 miljard euro investeert. Beide bedrijven gaan de techniek van het bedrijf gebruiken om level 4 autonome voertuigen te bouwen. 

Bron: Automotive-online.nl

Wij zorgen voor uw beste deal

Zoeken Vinden Rijden!

Wijvindenautos.nl werkt vraaggericht, onafhankelijk en objectief. Samen stellen we een zoekprofiel op en vinden voor jou de beste auto.

Contact

  • Wijvindenautos.nl
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • KVK: 73 823 023
Copyirght© 2019 wijvindenautos.nl. Realisatie: Internetbureau Praes